DES DEL 01 DE JULIOL S’HA APLICAT LA NOVA NORMATIVA DE SENYALITZACIÓ UN DISPOSITIU LLUMINÓS INTERMITENT

El seu nom V-16, és un dispositiu lluminós intermitent de color taronja, que substitueix els triangles que fèiem servir per assenyalar una emergència del nostre vehicle.

La DGT informa que aquest dispositiu pot adquirir actualment, amb o sense geoposicionament, i que a partir d’el 01 de Gener de 2026, l’únic permès per senyalitzar les incidències serà el senyal lluminós amb geolocalització.

A continuació, respondrem a unes dubtes que ens solen realitzar els nostres clients i seguidors de les xarxes socials, hem seleccionat les més comunes.

32 morts per baixar-se de l’cotxe

Segons les dades de la DGT (sense comptar Catalunya i el País Basc), entre 2019 i 2020, 28 vianants van morir atropellats a la via després de baixar del seu vehicle. A aquesta xifra, hem d’afegir les 4 persones mortes en les mateixes circumstàncies que ja s’han comptabilitzat fins el 31 de gener de 2021.

“Per comprendre la seguretat no cal enfrontar-s’hi, sinó incorporar-se a un mateix.”

Com em poden localitzar?

Només et podran localitzar, si has adquirit el dispositiu amb sistema de localització, que un cop activat, envia cada 100 segons la ubicació de l’vehicle detingut al núvol DGT 3.0, perquè aquesta informació arribi als altres conductors.
Pots veure la representació al següent gràfic.

Señal V-16 DGT_Como funciona_Stel Serveis Adminstratius

Per què es canvia la normativa?

La modificació del senyal V-16 (denominació oficial, segons el Reglament General de Vehicles) està inclosa en el Reial Decret que regula els serveis d’auxili en via pública. Jorge Ordás, sotsdirector general de Gestió de la Mobilitat i Tecnologia de la DGT, explica que es retiren els triangles d’emergència, a causa de l’elevat nombre d’atropellaments mortals que es produïen quan els conductors sortien dels seus vehicles a col·locar o recollir-los després d’haver patit un contratemps a la via.

I si he de sortir de el vehicle?

Segons la nova normativa, “com a norma general”, sortirem de el vehicle si hi ha un lloc segur fora de la calçada i sempre pel costat contrari a el flux de la circulació. Si no podem sortir amb seguretat, esperarem l’assistència dins el vehicle amb el cinturó de seguretat posat.

“Respectar les normes és tenir cura de la vida.”

Si tens algun dubte o consulta, posa’t en contacte amb nosaltres a l’935.726.872.

Stel Serveis Administratius.