935 726 872

Què és una cooperativa?

Posem que ha arribat l’hora de formar una empresa i que estem valorant quines opcions tenim. En un primer sedàs ens hem decantat per les societats mercantils, grup en el qual s’insereix una alternativa interessant i no sempre coneguda per tots: les societats cooperatives. Vols saber en què consisteixen i quins són els seus avantatges?

Què són les cooperatives?

Aquestes societats, típiques del sector primari, neixen per la unió de diverses persones que comparteixen una sèrie d’interessos comuns, decidint conjuminar esforços i capital per al desenvolupament d’una activitat empresarial.

En conseqüència, parlem d’una forma jurídica que s’insereix en el selecte grup de societats que, dins de les societats mercantils, estan catalogades com d’interès social. Per què? Perquè dins d’aquest model empresarial prevalen valors tals com l’ajuda mutual, la democràcia, l’equitat, la igualtat o la solidaritat enfront del lucre pur i dur de les mercantils clàssiques.

Avantatges de les cooperatives
Principals avantatges de les cooperatives

Quins avantatges presenten?

Podem fer una distinció inicial entre avantatges formals i fiscals.

  • Els treballadors són els amos de la cooperativa, per la qual cosa la motivació es veurà potenciada en compartir tots un mateix objectiu: el benefici comú de la pròpia cooperativa.
  • No existeixen requisits preestablerts respecte al capital social mínim, el qual es fixarà en els estatuts fundacionals.

Respecte als avantatges fiscals, destaquen les següents:

  • Estan exemptes de l’impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats.
  • El tipus de gravamen en l’impost de societats és del 20%. Cooperatives especialment protegides arriben a gaudir fins i tot de bonificacions del 50% respecte a la quota.
  • Les cooperatives poden amortitzar els elements adquirits dins dels tres primers anys des de la seva inscripció en el registre.
  • Ostenten una bonificació respecte a l’impost sobre activitats econòmiques i l’impost sobre béns immobles dins de les cooperatives agràries i d’explotació comunitària de la terra.

Què et semblen les societats cooperatives? Vols constituir una cooperativa? Posa’t en contacte amb nosaltres i et realitzem tots els tràmits, telefona’ns al 935 726 872 i concerta una reunió amb nosaltres

Nilza Machatine

Leave a Reply Text

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.