935 726 872

Finances corporatives

La importància de portar un control de les finances corporatives

Les finances corporatives és una de les tasques més importants per obtenir una informació clara del que està passant a la teva empresa.

Tant si tens una pime o un petit comerç és fonamental portar un control dels teus ingressos, despeses, amortitzacions o el cashflow per tenir un diagnòstic de l’estat en què es troba el teu negoci.

Control de finances corporatives

Moltes vegades tendim a pensar que hi ha altres àrees del negoci més importants i deixem de banda els aspectes financers, quan aquests són molt importants per poder prendre decisions que afecten la resta.

La comptabilitat i l’estar financer de l’empresa

La comptabilitat ens permet classificar les operacions i moviments de la nostra empresa per obtenir la informació financera i econòmica per entendre com s’està gestionant el dia a dia.

Al final de l’any obtindrem un compte de resultats que ens dirà si tenim guanys o pèrdues i el perquè d’aquests números. 

La comptabilitat el que fa és classificar cada una de les entrades i sortides de diners que té la nostra empresa dividit bàsicament en el següents conceptes:

  • Vendes
  • Despeses
  • Resultat
  • Cashflow o flux de caixa
  • Comptes per cobrar
  • Comptes per pagar
  • Deutes pendents per cobrar
  • Inversions
  • Inventari

Això ens permet tenir una radiografia clara de què està passant exactament en el nostre negoci a escala financera i veure com hem d’actuar per obtenir els resultats més òptims.

Entre tots aquests conceptes comtables hi ha un que té un important impacte en la gestió diària del negoci i és el que denominem Cashflow o flux de caixa. És important definir les formes de pagament, ja que influeixen directament en aquest concepte, ja que ens podem trobar amb falta de liquiditat per afrontar els pagaments mensuals.

També has de tenir especial cura amb les inversions que fas, ja que habitualment els has de pagar al comptat però ho amortitzes durant una sèrie d’anys.

Què és un budget i un forecast?

Són dos conceptes que pot ser que hagis sentit a parlar però que no tens molt clar quina diferència hi ha, ni perquè en poden ser útils.

Un burget és un pressupost de forma mensual per marcarte uns objectius per l’any vinent i que es prepara a finals d’any, al voltant del mes de novembre i que et portin a fer creixer al teu negoci. Aquests objectius han de ser realistes i hem de marcar tant els objectius previstos d’ingressos com de despeses. 

Què és un badget i un forecast

El forecast és una previsió a curt termini i que és més realista i que t’ajuda a ajustar el budget previst per tot l’any.

La idea és que amb aquests conceptes tinguem una radiografia bastant exacte del que passa en realitat durant l’any i veure com està transcorrent en el dia a dia del negoci.

Anàlisi de la nostra cartera de clients

És important dur un control d’on provenen els nostres ingressos i desenvolupar una cartera de clients. Cal definir per cada client quin tipus de servei o producte ens compra i quina quantitat de facturació aporta al nostre negoci.

També és recomanable definir si els clients que tenim són clients nous o recurrents per conèixer la nostra capacitat per retenir-los. Cal mantenir un equilibri entre nous i recurrents per no patir cada mes per aconseguir clients i poder consolidar la nostra facturació.

Això farà preveure quines accions comercials hem de realitzar per augmentar la cartera de clients i pensar amb estratègies per aconseguir el nostre objectiu.

Conclusions

Aquests conceptes bàsics serveixen per a tota mena d’empresa, sigui petita, mitjana o gran. Portar un control de les finances corporatives és necessari per tenir una visió clara de com van les coses en l’àmbit econòmic. Ens ajudarà a prendre decisions a curt, mitjà i llarg termini sobre el nostre negoci i poder implementar les accions necessàries per millorar-ne els resultats.

Des de Stel t’oferim aquest servei de gestió administrativa a domicili i a les nostres oficines, trucar ara al 935 726 872 

Nilza Machatine

Leave a Reply Text

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.