Què és una factura Proforma?

Una factura proforma és un document de compravenda de serveis i productes que presentes al teu client perquè conegui les condicions del mateix. Aquest document manca de validesa fiscal i comptable.

En ella ha de constar les següents dades:

  • La numeració del document ha d’especificar que es tracta d’una proforma.
  • Ha de figurar les teves dades fiscals.
  • També les dades del teu client.
  • La descripció del servei i producte que ofereixes.

En la factura proforma, ha de constar la mateixa informació que apareixerà en la factura final, i que presentaràs una vegada et contractin o comprin els teus serveis o productes.

Llavors, quina diferència existeix entre la factura proforma i la factura comptable?

La diferència entre la factura proforma i la comercial és que aquesta última té validesa fiscal i la proforma no. En realitat la factura proforma és el document previ a la factura final i permet ser modificada. 

Tal com hem comentat anteriorment la factura proforma no serveix com a document per presentar en hisenda, ni serveix com a justificant de pagament.

Exactament és el document que va entre el pressupost i la factura comptable que presentes al client una vegada venut el producte o servei.

Conclusions

Quan contactes amb un client, normalment comences manant-li una proposta comercial amb un pressupost en el qual exposes les condicions del teu servei o producte.

Si el client està d’acord i t’ho demana li manes una proforma on concretes les condicions econòmiques de l’acord. I finalment, si realitzes el projecte o prestes el servei, adjuntaràs una factura que servirà de document comptable per formalitzar la relació comercial.

Si encara tens dubtes sobre com i què realitzar a cada moment, en Stel Serveis Administratius podem gestionar tota la documentació de la teva empresa perquè et centris en el teu negoci.

No ho dubtis truca’ns al 935 726 872 o al 682 321 061 i oblida’t de la paperassa.