Declaració de la renda 2017

El mes d’abril ha arribat, un any més, amb la tasca de complir amb les nostres obligacions fiscals enfront d’Hisenda. És el moment de preparar la declaració de la renda 2017 i en aquest post t’explicarem les seves principals novetats.

El passat 4 d’abril es va obrir el termini per presentar la renda de 2017. Com sabeu, cada any presentem la de l’exercici anterior. Aquesta vegada, tenim, de temps, fins al proper 2 de juliol.

Novetats de la declaració de la renda 2017

És veritat que l’Agència Tributària disposa d’un servei de cita prèvia per concertar una reunió en les seves oficines i ajudar-te a emplenar el tribut. En aquest sentit, la gran novetat és el servei “Li truquem”; pel qual l’Administració s’ofereix a contactar per telèfon amb el contribuent a l’hora i en el dia que et venja bé, per ajudar-te en el tràmit.

No obstant això, la gran aposta de l’Agència Tributària és la via telemàtica; i, per això, ha posat els mitjans per facilitar al màxim la presentació per Internet de l’impost a través de Renda Web, ja que el programa PARE va desaparèixer en 2016. Pots accedir amb el PIN, certificat electrònic o nombre de referència.

La principal novetat aquest any és l’aplicació mòbil que ha preparat l’Agència Tributària per presentar la renda. La pots trobar en Play Store i App Store. D’aquesta manera, els ciutadans tenim l’opció d’emplenar les dades des de qualsevol dispositiu connectat a Internet.
Una altra de les diferències respecte a exercicis anteriors és l’eliminació de l’enviament postal de l’esborrany. El servei s’ha limitat a l’enviament de les referències i les dades fiscals.

 

Moltes vegades la complexitat de la nostra declaració de la renda precisa d’un expert que et pugui assessorar i posar en clar tots els teus dubtes. Hi ha molts conceptes que desconeixem i que són importants a tenir en compte abans de començar tot el tràmit.

Saber si els plans de pensions o les assegurances que tenim contractats, la hipoteca o si ets autònom que pots desgravar-te i que no.

Conclusió

Com pots veure, cada vegada és més fàcil presentar la declaració de la renda 2017, però abans consulta amb un expert perquè obtinguis tots els beneficis als quals tens dret.