935 726 872

Parlant clar de les assegurances de vida o accident

Hi ha cert tipus d’assegurances als quals semblem mostrar certa reticència, per exemple, podem contractar per a la llar o per al cotxe, però en tractar-se d’assegurances de vida i accidents no veiem tan clara la necessitat.

Per què els béns materials sí, però les persones no?

Si ens detenim a pensar-ho, sembla que estiguem donant més valor als béns immobles que a les persones que més volem, sent que quan es tracta d’assegurar una vida els costos són fins i tot més baixos que si parlem d’un vehicle.

Existeix cert tipus de pensament que ens diu que aquestes coses sempre els passen als altres, que segur que a nosaltres no ens afecten. El problema és que, de vegades, per desgràcia, els accidents ocorren.

Enfrontar-se a un accident

Quan una família, parella o individu s’acostuma a un cert nivell d’ingressos, sigui aquest elevat o no, adapta el seu context a aquestes condicions, de manera que en general tindrà un habitatge, un estil de vida o un tipus d’oci concorde a aquest estatus.

Quan ocorre un imprevist, més o menys greu, aquest nucli familiar deixa de comptar amb els ingressos als quals està acostumat i aquest és el moment en el qual comencen els problemes.

Si es tracta d’una lesió llarga, però amb pronòstic de recuperació, les coses acaben arreglant-se, però quan parlem d’una invalidesa o una defunció, de vegades no queden moltes alternatives. Si en aquesta situació hi hagués a més fills depenents o menors d’edat, les conseqüències podrien ser irreversibles.

Som conscients que es tracta de temes que no ens ve de gust plantejar-nos, però, com a adults responsables, hem de fer-ho.

Exemple de cas sense segur

Diguem que es tracta d’una parella en la qual tots dos treballen i tenen dos fills; en un accident de trànsit mor un dels pares i sobre l’altre recauen ara totes les despeses.

Si considerem una pensió mitjana per als nens, com la qual assignen els jutges a un menor en els casos de divorci, parlaríem d’uns tres-cents euros per nen, que, en total, són sis-cents al mes. Explicant que els nens rondessin els 5 anys, estaríem parlant d’un capital de més de 100 000 € fins a la seva majoria d’edat, uns diners amb el qual ja no van a comptar.

 

 

El progenitor supervivent d’altra banda, ha d’afrontar amb les despeses que suposa un sepeli pel seu ser més volgut, la seva parella, a més de reestructurar tota la seva vida de manera que sigui capaç de suplir tots aquests diners en els anys que li queden. Una situació, certament, molt dura.

Actualment, i donat el nostre ritme de vida, les assegurances haurien de tenir una consideració especial, sobretot en els casos en els quals hi ha descendències i altres obligacions compartides. És molt interessant que algú ens aporti aquest capital que nosaltres anem a deixar d’ingressar o que ajudi a tirar endavant a la nostra família si nosaltres no podem estar amb ells. A més, en assegurances de vida i accidents podem trobar una àmplia gamma de prestacions que s’ajustin a les teves circumstàncies tant com desitgis.

NilzaMachatine

Leave a Reply Text

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Subscríbete a nuestra Newsletter

Subscríbete a nuestra Newsletter

Únete a nuestra lista de correo para recibir las últimas noticias.

Tu suscripción se ha realizado correctamente.