El sector immobiliari va ser un dels més afectats durant la crisi econòmica. En els últims mesos sembla que la seva situació a començat a millorar, doncs mostra senyals d’una clara reactivació. Un dels motius d’aquest positiu avanç ha estat, entre uns altres, l’aparició de nous productes hipotecaris. Un exemple d’ells són les hipoteques a tipus fix, que, segons l’INE (Institut Nacional d’Estadística), ja suposen gairebé un 60% de les noves operacions.

Què són exactament les hipoteques de tipus fix?

Són aquelles hipoteques que t’ofereixen l’opció de poder pagar una quota fixa durant tots els mesos que duri el préstec, des del començament fins a la fi. Això es converteix en una alternativa perfecta si prefereixes evitar sorpreses desagradables en el pagament de la teva hipoteca, ja que evita que hagis de dependre de les fluctuacions de l’euríbor.

Aspectes a tenir en compte abans de la seva contractació

  • Actualment compta amb l’oferta més competitiva i àmplia de tota la història, amb tipus TAE inferiors al 3% (inclosos les despeses de l’operació).
  • Les hipoteques de tipus fix solen incloure unes comissions més elevades que les de tipus variable. Això es deu a la incertesa que han d’afrontar les entitats bancàries.
  • Solen comptar amb terminis d’amortització més curts, situant-se generalment en els 20 anys. Les hipoteques de tipus variable solen aconseguir els 30 anys.
  • Les entitats bancàries solen exigir un major nivell de vinculació a l’hora de concedir aquesta classe d’hipoteques.
  • La compensació per risc del tipus d’interès pot aconseguir el 5%, una compensació que s’aplica pràcticament solament a aquestes hipoteques.

Conclusions

Abans de llançar-te a decidir quin és la hipoteca que més et convé, és important que valors els pros i contres que la teva elecció pot tenir per a la teva situació econòmica present i futura.

Estàs pensant a contractar una hipoteca? No saps que tipus escollir?

Si ara estàs en aquesta situació, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres a través del blog, de les nostres xarxes socials i t’assessorarem.