La nova llei d’autònoms

!Per fi La nova llei d’autònoms ja aquesta aprovada i publicada en el BOE aquest passat 25 d’Octubre.

Com ja us expliquem en el nostre blog fa uns mesos entra en vigor aquesta llei que s’aplicarà en diverses fases.

Entre els avantatges més destacats cal assenyalar que:

  • A partir de Gener del 2018 tots els nous autònoms podran gaudir d’1 any de tarifa plana a 50€, (abans era de 6 mesos). Sempre que faci dos anys des de la ultima alta.
  • També es redueixen els recàrrecs per deutes a la Seguretat Social que passen del 20% a un 10% si s’abonen durant el primer mes.
  • Millores en els contractes bonificats per a familiars, bonificacions per maternitat, paternitat o adopció.
  • Augmenta l’edat per rebre ajudes per cures a menors fins als nens i nenes de 12 anys.
  • O que els autònoms que també són assalariats es podran reemborsar directament el 50% de l’excés de cotitzacions, per pluriocupació per posar alguns.

 

Nous avantatges a nivell fiscal

La nova llei d’autònoms també té previst nous avantatges relacionats amb temes fiscals, com per exemple:

  1. Es permetrà deduir les despeses de lloguer, llum, aigua, telèfon i internet per als autònoms que treballen a casa. Però amb limitacions
  2. Les dietes diàries fins a 26€, justificades per factures i per pagat amb targeta i que es realitzin en restaurants i establiments d’hostaleria, entre unes altres.

Quant al sistema de cotització en el Règim Especial de Treballadors Autònoms RETA, hi ha tres novetats a destacar:

  • Es passarà a cotitzar pels dies que estiguis donat d’alta i no per mesos complets per les tres primeres altes de cada any
  • S’àmplia de 2 a 4 canvis anuals a la base de cotització.

Una altra de les mesures aprovades en la nova llei d’autònoms que cal destacar és que els autònoms en edat de jubilació que tinguin persones contractades podran rebre el 100% de la pensió.

Conclusió:

Tots aquests avantatges de la nova llei d’autònoms arriben per facilitar que les noves emprenedores i emprenedors puguin començar el seu projecte. També fer més just el sistema i que s’adapti a la realitat de cada negoci, ajudant a mantenir l’activitat en moments de dificultat.

Ara més que mai cal estudiar cada cas perquè puguis beneficiar-te dels nous avantatges i aprofitar-te de totes les millores que ofereix la nova llei.

Per això en Stel Serveis Administratius estem a la teva disposició per aclarir-te qualsevol dubte que tinguis.

Posa’t en contacte amb nosaltres a través de la nostra web, de les nostres xarxes socials, Facebook, Twitter o Linkedin o pots deixar-nos un comentari en el blog o trucant al 935 726 872.