LA NOVA LLEI HIPOTECÀRIA

La nova llei hipotecària 2017 que s’aprovarà aquesta tardor està consensuada entre el Govern i els grups parlamentaris de PSOE i CIUTADANS.

Mancant el seu dictamen pel Consell d’Estat, fonts del govern asseguren que les garanties de protecció per al consumidor superen les marcades per la Unió Europea.

Entre altres novetats de la nova llei hipotecària 2017 es troben les següents:

  • Desglossar les despeses de formalització: Notario, registre i impostos d’actes jurídics.
  • Hipoteques vinculades: Excepte casos puntuals, queda prohibida l’obligació de contractar un segur amb aquesta entitat bancària.
  • Canvi a tipus fix: Eliminació de la comissió de reemborsament anticipat a partir del tercer any.
  • Interessos de demora: Limitació a un màxim de tres vegades l’interès legal dels diners.
  • Reemborsament anticipat: Reducció dels costos de penalització si el client sol·licita l’amortització total o parcial.

ALTRES NOVETATS IMPORTANTS

En la nova llei hipotecària 2017 també es milloraran aspectes funcionals com:

  • Les pràctiques de comercialització de les entitats bancàries, i es prohibirà la remuneració als treballadors de l’entitat en funció del nombre d’hipoteques que embenen.
  • Obligarà a aquestes entitats a formar als seus treballadors, perquè siguin capaços de valorar que tipus de client és el més adequat per a cada tipus de producte.
  • Els clients que vagin a contractar una hipoteca tindran dret a una primera consulta gratuïta amb la notària per a la revisió del contracte i resoldre els seus dubtes.

A nivell social la nova llei hipotecària pretén articular la dació en pagament i donar un marge més ampli abans de procedir al desnonament. També limita a un màxim del 2% les penalitzacions hipotecàries.

El banc li haurà de facilitar el contracte al client i li haurà de deixar un període de 7 dies de reflexió abans de signar.

Amb tot aquest tipus de mesures el govern no preveu que s’encareixi el cost de les hipoteques ja que considera que és una norma equilibrada per a ambdues parts.

Conclusió:

Si tens previst formalitzar una hipoteca en breu informa’t de les novetats que regiran en la nova llei hipotecària 2017 i de quan entrarà en vigor.

Si tens dubtes consulta amb un expert de confiança perquè estudiï el teu cas i et recomani la millor opció.